5 voordelen van software op maat

De ontwikkeling van maatwerk software laat bedrijven toe om hun dagelijkse processen te verbeteren en efficiënter te laten verlopen. In tegenstelling tot standaard software heeft maatwerk als voordeel dat het precies doet wat de eindgebruiker nodig heeft.

Aangezien ieder bedrijf verschillende noden heeft is het zeer moeilijk voor één product om in alle noden efficiënt en gelijktijdig te kunnen voorzien. Hieronder vindt u 5 voordelen van software op maat ontwikkelt van uw bedrijf.

1. Op maat gemaakt

Maatwerk software wordt ontwikkelt op basis van de laatste technologie. Het systeem dat ontwikkelt wordt heeft slechts één doel en dat is te voldoen aan de vereisen van de klant. Er spelen geen commerciële of strategische motieven mee die niet vanuit de eindgebruiker zijn opgelegd. Als er moeilijkheden of ongemakken naar boven komen tijdens het ontwikkelingsproces dan kunnen deze zeer snel worden aangepakt.

2. Minimale kost

Soms liggen de kosten verbonden aan maatwerk ontwikkeling voor uw bedrijf hoger dan de aankoop van een kant en klaar product, soms ook niet. De lange termijn voordelen van een investering in software op maat liggen voor bedrijfssoftware voor de hand. Software die perfect aansluit op uw onderneming en bedrijfsprocessen geven u een strategisch voordeel die eventuele extra kosten teniet doen. Bij standaard software mogen de verborgen kosten zoals licenties, ondersteuning en implementatie niet over het hoofd worden gezien.

3. Onderhoud en ondersteuning

Software die u zelf laat ontwikkelen blijft ondersteund zolang u dit vereist. U bent niet afhankelijk van de commerciële belangen of strategische plannen van een software leverancier die u op eender welk moment het leven moeilijk kan maken door de ondersteuning te stoppen.

4. Integratie

Maatwerk software is een perfecte oplossing voor integratie tussen verschillende systemen. Bedrijven die nood hebben aan de functionaliteiten van verschillende paketten kunnen de vruchten plukken van een op maat geschreven toepassing die de verschillend functionaliteiten perfect integreert in één efficiënt proces.

5. Schaalbaarheid

Net zoals uw bedrijf groeit zullen ook de vereisten op het vlak van software en IT mee groeien. Een standaardpakket dat vandaag een goeie match voor uw bedrijf lijkt zal misschien tekort schieten als uw bedrijf evolueert. Migreren naar een nieuw pakket brengt moeilijkheden en overhead rond opleiding, ondersteuning en investering met zich mee. Als u een bedrijf onder de arm neemt om software te ontwikkelen op maat kan het pakket mee blijven evolueren met uw bedrijf.

Conclusie

Op maat ontwikkelde software speelt een belangrijke rol in de groei en het efficiënt functioneren van uw bedrijf. De voordelen die we vermeld hebben zijn belangrijke zaken om in overweging te nemen bij de keuze van een goeie software oplossing voor uw bedrijf. Hebt u nog vragen rond de ontwikkeling van software op maat of speelt u met een concreet project? Wij helpen u graag verder!Geef een reactie